Romuajoneuvojen kierrätykset veloituksetta!

OTA YHTEYTTÄ!

Romuautojen kierrätys

Suomen lain mukaan ajoneuvon viimeisen omistajan tulee viedä romuajoneuvo kierrätykseen viralliselle vastaanottopaikalle. Suomen Autokierrätys Oy on valtuuttanut meidät viralliseksi vastaanottopaikaksi.

 

Meidän kautta pääset eroon romuautostasi ilman mitään kuluja. Saat autostasi romutustodistuksen, joka päättää kaikki omistajan vastuut autosta ja poistaa auton lopullisesti kaikista rekistereistä. Tämän jälkeen auto siirtyy kierrätysprosessiin, jossa auton materiaalista kierrätetään jopa 95 prosenttia.


Kun tuot autosi romutettavaksi meille, 

 • auto poistetaan Traficomin rekisteristä
 • saat virallisen romutustodistuksen, joka päättää omistajan vastuut autosta (ajoneuvovero, vakuutukset)
 • auto kierrätetään 95 prosenttisesti, auton romumetalli sataprosenttisesti.

Romutamme myös muut rekisterissä olevat ajoneuvosi, kuten

 • moottoripyörät ja mopot
 • kuorma-autot
 • matkailuautot ja -vaunut
 • perävaunut
 • traktorit.

Romutustodistus tulee tehdä jokaisesta ajoneuvosta, joka on rekisteröity tiekäyttöön. Pelkkä rekisteristä poisto ei riitä lopulliseen poistoon, vaan tämän tekee ainoastaan romutustodistus. Tuomalla ajoneuvosi meille, varmistut siitä, että autosi tai sen tiedot eivät jää mihinkään rekistereihin. 

 

Ajoneuvon luovutus romutettavaksi

Ajoneuvon voi luovuttaa romutettavaksi Traficomin rekisteriin merkitty auton omistaja. Myös ajoneuvon omistajan valtuuttama henkilö voi tarvittaessa romuttaa ajoneuvon. Tästä voit tulostaa valmiin valtakirjapohjan. Myös kuolinpesän nimissä olevan ajoneuvon romuttaminen onnistuu. Lue lisää erikoistapauksista Usein Kysytyt Kysymykset -kohdasta!

Autoa romuttaessa auton omistajan tai valtuutetun tulee todistaa henkilöllisyytensä. Myös mahdollisen rekisteriotteen voi tuoda mukanaan. Auton romuttaminen onnistuu myös ilman rekisteriotetta auton rekisteri- tai valmistenumerolla. 

 

Jos tarpeenasi on päästä eroon romuautostasi, ota rohkeasti yhteyttä, autamme varmasti!

 

* Maksuton nouto on mahdollinen noin 30km etäisyydellä toimipisteestämme. Kysy lisätietoja pidemmistä noutomatkoista.

suomen autokierrätys

Romuauton hyvitys

 • Romuauto

  80,00€/kpl

  Pihaamme toimitettu täydellinen auto.

* Täydellinen auto sisältää kaikki osat, akun, katalysaattorin ja renkaat. Puutteisien autojen hyvitys neuvoteltavissa.

ROMUTUSVALTAKIRJA

Renkaiden kierrätys

Kierrätämme myös renkaita. Vastaanotamme niin vanteettomat kuin vanteelliset renkaat veloituksetta. Olemme Suomen Rengaskierrätys Oy:n valtuuttama virallinen vastaanottopiste.

 

Renkaiden kierrätyksessä noudatetaan EU:n jätedirektiivissä ja uudessa jätelaissa säädettyä etusijajärjestystä, jonka mukaan ensisijaisesti on ehkäistävä jätteen syntyä. Valtaosa renkaista hyödynnetään kokonaisina, leikkeenä tai rouheena tie- ja maanrakennustarpeisiin. Kaatopaikkarakentamisen vähentyessä käytöstä poistetuille renkaille kehitellään jatkuvasti uusia hyötykäyttöratkaisuja kotimaassa ja kansainvälisesti.

Lähde: Suomen Rengaskierrätys Oy

MITEN TOIMIMME

Romuauton matka

Kun romutat ajoneuvosi kauttamme, varmistut sen päätymisestä vastuulliseen kierrätysprosessiin ja omien vastuiden päättymisestä romutuksen ajankohtaan.

OTA YHTEYTTÄ

Voit tilata ajoneuvon romutuksen puhelimitse, sähköpostitse tai alta löytyvällä lomakkeella.

AUTON NOUTO TAI TOIMITUS

Voit tilata autollesi maksuttoman* noudon tai toimittaa sen vastaanottopisteeseemme itse. Huomioithan, että auton tulee noutohetkellä olla paikassa, josta sen voi nostaa kuorma-auton kyytiin.

* Lappeenrannan lähialueilta, kysy lisätietoa pidemmistä noutomatkoista.

TODISTA HENKILÖLLISYYTESI

Auton luovuttajan tulee todistaa henkilöllisyytensä. Tämä onnistuu esim. noutohetkellä kuljettajalle tai etukäteen asioimalla vastaanottopisteessämme.

AJONEUVOSTA TEHDÄÄN ROMUTUSTODISTUS

Kun auto on toimitettu vastaanottopisteeseemme, autosta tehdään virallinen romutustodistus, joka päättää kaikki omistajan vastuut autosta. Tieto romutuksesta etenee automaattisesti verotoimistoon, vakuutusyhtiöön ja Traficomille.

AUTO ESIKÄSITELLÄÄN

Auton kierrätysprosessi alkaa esikäsittelyllä, jossa autosta poistetaan mm. renkaat, akku ja katalysaattori. Auto tehdään vaarattomaksi.

AUTO KIERRÄTETÄÄN 95 PROSENTTISESTI

Auto siirtyy romuajoneuvo-operaattorimme Kuusakoski Oy:n kierrätysprosessiin, jossa siitä menee kierrätykseen tai hyötykäyttöön 95 prosenttia.

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

Ei hätää. Kurkkaa alta löytyvä UKK-osio tai ota rohkeasti yhteyttä!

Romuajoneuvon noutolomake

Henkilötiedot

Ajoneuvon tiedot

Tilaan ajoneuvolle noudon.
Toimitan ajoneuvon itse.
Vakuutan, että antamani tiedot ovat oikein ja annan Laineaho Oy:lle luvan käyttää antamiani henkilötietoja palvelun tuottamiseksi. *