Romuajoneuvojen kierrätykset virallisesti ja veloituksetta!

Romuautojen kierrätys

Suomen lain mukaan ajoneuvon viimeisen omistajan tulee viedä romuajoneuvo kierrätykseen viralliselle vastaanottopaikalle. Suomen Autokierrätys Oy on valtuuttanut meidät viralliseksi vastaanottopaikaksi.

 

Meidän kautta pääset eroon romuautostasi ilman mitään kuluja. Saat autostasi romutustodistuksen, joka päättää kaikki omistajan vastuut autosta ja poistaa auton lopullisesti kaikista rekistereistä. Tämän jälkeen auto siirtyy kierrätysprosessiin, jossa auton materiaalista kierrätetään jopa 95 prosenttia.


Kun tuot autosi romutettavaksi meille, 

 • auto poistetaan Traficomin rekisteristä
 • saat virallisen romutustodistuksen, joka päättää omistajan vastuut autosta automaattisesti (ajoneuvovero, vakuutukset)
 • auto kierrätetään 95 prosenttisesti, auton romumetalli sataprosenttisesti.

Romutustodistus tulee tehdä jokaisesta ajoneuvosta, joka on rekisteröity tiekäyttöön. Pelkkä rekisteristä poisto ei riitä lopulliseen poistoon, vaan tämän tekee ainoastaan romutustodistus. Tuomalla ajoneuvosi meille, varmistut siitä, että autosi tai sen tiedot eivät jää mihinkään rekistereihin. 

Romutamme myös muut rekisterissä olevat ajoneuvosi, kuten moottoripyörät ja mopot, kuorma-autot, matkailuautot ja -vaunut, perävaunut ja traktorit.

Ajoneuvon luovutus romutettavaksi

Ajoneuvon voi luovuttaa romutettavaksi Traficomin rekisteriin merkitty auton omistaja. Myös ajoneuvon omistajan valtuuttama henkilö voi tarvittaessa romuttaa ajoneuvon. Myös esimerkiksi yrityksen tai kuolinpesän nimissä olevan ajoneuvon romuttaminen onnistuu. Lue lisää erikoistapauksista Usein Kysytyt Kysymykset -kohdasta!

 

Autoa romuttaessa auton omistajan tai valtuutetun tulee todistaa henkilöllisyytensä. Myös mahdollisen rekisteriotteen voi tuoda mukanaan. Auton romuttaminen onnistuu tarvittaessa myös ilman rekisteriotetta auton rekisteri- tai valmistenumerolla. 

 

Voit toimittaa romuautosi helposti saavutettavaan vastaanottopisteeseemme itse tai tilata sille noudon. Noudamme romuautot veloituksetta Lappeenrannan lähialueilta.*

*Maksuton nouto on mahdollinen noin 30km etäisyydellä toimipisteestämme. Kysy lisätietoja pidemmistä noutomatkoista.

Romuautojen osto

Hyvitämme meille toimitetuista romuautoista kilpailukykyisen päivähinnan mukaisesti! Hyvitämme täyden hinnan ns. täydellisistä autoista, jotka sisältävät:

 • suurimman osan ilmoitetusta runkopainostaan
 • renkaat
 • akun ja
 • katalysaattorin.

Autossa ei saa olla sinne kuulumattomia jätteitä, poislukien metalliromut. Hyvitys ei koske sähkö-, hybridi- tai kaasukäyttöisiä autoja, matkailuautoja ja -vaunuja, perävaunuja, traktoreita, mopoja, mopoautoja tai moottoripyöriä. Kysy tarjous muihin ajoneuvoluokkiin kuuluvista tai epätäydellisistä autoista! Noudettavan auton tulee sijaita nouto-ohjeistuksen mukaisessa paikassa.

 

Hyvitys maksetaan turvallisesti tilisiirtona, joten otathan tilinumeron ja henkilöllisyystodistuksesi mukaan. Autosta tehdään romutustodistus, joka päättää kaikki omistajan vastuut autosta. Hyvitys maksetaan pääsääntöisesti ainoastaan auton rekisteriin merkitylle omistajalle. Jos hyvitystä ja auton romutusta hakee muu kuin auton rekisteriin merkitty omistaja, tulee tapahtumasta olla auton omistajan kirjallinen vapaamuotoinen valtuutus. Valtuutuksesta tulee käydä ilmi auton yksilöity tunnistetieto, kuten rekisteri- ja/tai valmistenumero. Myös romutustodistusta varten tulee toimittaa valtakirja luovuttajan ollessa muu kuin auton rekisteriin merkitty omistaja.

 

Auton luovuttajan tulee ilmaista halukkuutensa autosta saatavaan hyvitykseen ennen romutustodistuksen laatimista henkilökunnallemme.

Romuautojen nouto

Noudamme romuajoneuvoja Etelä-Karjalan alueella asianmukaisella kalustollamme. Jos auto ei enää syystä tai toisesta ole liikennekelpoinen, on noutopalvelumme apuna!

 

Miten nouto tapahtuu?

Noutotilauksen vastaanotettuamme tarkastamme omistajatietojen oikeellisuuden ja olemme yhteydessä tilauksen tekijään noutoajankohdan sopimiseksi. Kun ajoneuvon noutoajankohta ja luovuttajan henkilöllisyyden todistamismuoto ovat selvillä, aikataulutamme noudon ja noudamme ajoneuvon sovitun mukaisesti.

 

Miten valmistaudun noutoon?

Romuautonoudon tilaajan tulee varmistaa, että auto sijaitsee paikassa, josta se voidaan nostaa suuren kahmariauton kyytiin.

Yleiset noutoehtomme ovat:

 • Auton tulee sijaita liikennöitävän tien varrella paikassa, johon pääsee suurikokoisella kuorma-autolla viereen
 • Nostopaikalla ei saa olla esteitä korkeussuunnassa, esimerkiksi sähkölinjoja tai katoksia ja nosturin tulee mahtua pyörimään vapaasti.
 • Nostoa varten autosta tulee saada avattua etuikkunat tai -ovet siistin ja turvallisen nostotapahtuman varmistamiseksi
 • Auton omistajan tulee todistaa henkilöllisyytensä. Jos henkilöllisyyttä ei ole todistettu etukäteen tai sähköisesti tunnistautumalla, tulee todistus tapahtua noutohetkellä kuljettajalle. Varaa noutohetkeen mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

 

Mitä tapahtuu noudon jälkeen?

 1. Noutotapahtuman jälkeen toimitamme ajoneuvon kierrätyspisteeseemme, jossa auto esikäsitellään ja valmistellaan jatkojalostusta varten. 
 2. Toimitamme ajoneuvosta virallisen romutustodistuksen, joka päättää kaikki omistajan vastuut ajoneuvosta romutuspäivään sähköpostitse.
 3. Tieto romutuksesta etenee romuajoneuvo-operaattorimme kautta automaattisesti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille, vakuutusyhtiöön ja verotoimistoon

Renkaiden kierrätys

Kierrätämme myös renkaita. Vastaanotamme niin vanteettomat kuin vanteelliset autonrenkaat veloituksetta. Olemme Suomen Rengaskierrätys Oy:n valtuuttama virallinen vastaanottopiste. Kierrätämme myös mm. kuorma-autojen ja traktoreiden renkaat, mutta veloitamme suurikokoisista vanteellisista renkaista 20,00€ (sis. alv. 24%) käsittelymaksun per rengas. Kysy tarvittaessa tarjous.

 

Renkaiden kierrätyksessä noudatetaan EU:n jätedirektiivissä ja uudessa jätelaissa säädettyä etusijajärjestystä, jonka mukaan ensisijaisesti on ehkäistävä jätteen syntyä. Valtaosa renkaista hyödynnetään kokonaisina, leikkeenä tai rouheena tie- ja maanrakennustarpeisiin. Kaatopaikkarakentamisen vähentyessä käytöstä poistetuille renkaille kehitellään jatkuvasti uusia hyötykäyttöratkaisuja kotimaassa ja kansainvälisesti.

Lähde: Suomen Rengaskierrätys Oy

ROMUTUSVALTAKIRJA

Jos et ole ajoneuvon omistaja,
lataa romutusvaltakirja täältä!

LATAA TÄSTÄ!

Romuajoneuvon kierrätyksestä

 • Miksi ajoneuvo tulee romuttaa valtuutetun romuajoneuvojen vastaanottopisteen kautta? Suomen lain mukaan ajoneuvon viimeisen omistajan tulee viedä romuajoneuvo kierrätykseen viralliselle vastaanottopaikalle. Romuajoneuvosta tehdään romutustodistus, joka päättää kaikki omistajan vastuut ajoneuvosta romutuspäivämäärään. Romutustodistus tulee tehdä myös rekisteristä jo poistetuista ajoneuvoista. Kun ajoneuvosta tehdään romutustodistus, tieto romutuksesta etenee automaattisesti vakuutusyhtiöön, verotoimistoon ja Traficomille.

 • Ajoneuvon voi romuttaa ainoastaan Traficomin rekisteriin merkitty omistaja. Ajoneuvon omistaja voi valtuuttaa toisen henkilön luovuttamaan ajoneuvon romutettavaksi valtakirjalla. Lataa valtakirjapohja alta.

 • Miten valmistaudun ajoneuvon noutoon? - Vastaa kaikkiin noutolomakkeen kysymyksiin. - Varmista, että ajoneuvo on liikennöitävän tien varrella ja että sen vierellä on riittävästi tilaa myös korkeussuunnassa. - Poista henkilökohtainen omaisuus ajoneuvosta.

 • Mitä minun tulee tehdä noudon jälkeen? Kun romuajoneuvo on noudettu, ajoneuvosta toimitetaan virallinen romutustodistus, joka päättää kaikki omistajan vastuut ajoneuvosta. Laineaho Oy huolehtii myös romuajoneuvon (POP-jätettä) siirtoon liittyvien asiakirjojen toimituksesta asianmukaisiin rekistereihin asiakkaan puolesta. Kun ajoneuvosta tehdään romutustodistus, tieto romutuksesta etenee automaattisesti vakuutusyhtiöön, verotoimistoon ja Traficomille, ja ajoneuvoon liittyvät maksut päättyvät viimeistään takautuvasti romutuksen päivämäärään. Kun tilaat romuajoneuvon kierrätyksen Laineaholta, varmistut ajoneuvon siirtymisestä viralliseen kierrätysprosessiin.

ROMUAJONEUVON NOUTOLOMAKE

Henkilötiedot

Ajoneuvon tiedot

Tilaan ajoneuvolle noudon.
Toimitan ajoneuvon itse.
Noutohetkellä
Etukäteen toimipisteessämme
Sähköinen allekirjoitus
No file selected

MITEN TOIMIMME

ROMUAUTON MATKA

Kun romutat ajoneuvosi kauttamme, varmistut sen päätymisestä vastuulliseen kierrätysprosessiin ja omien vastuiden päättymisestä romutuksen ajankohtaan.

1. OTA YHTEYTTÄ

Voit tilata ajoneuvon romutuksen puhelimitse, sähköpostitse tai alta löytyvällä lomakkeella.

2. AUTON NOUTO TAI TOIMITUS

Voit tilata autollesi maksuttoman* noudon tai toimittaa sen vastaanottopisteeseemme itse. Huomioithan, että auton tulee noutohetkellä olla paikassa, josta sen voi nostaa kuorma-auton kyytiin.

* Lappeenrannan lähialueilta, kysy lisätietoa pidemmistä noutomatkoista.

3. TODISTA HENKILÖLLISYYTESI

Auton luovuttajan tulee todistaa henkilöllisyytensä. Tämä onnistuu esim. noutohetkellä kuljettajalle tai etukäteen asioimalla vastaanottopisteessämme.

4. AJONEUVOSTA TEHDÄÄN ROMUTUSTODISTUS

Kun auto on toimitettu vastaanottopisteeseemme, autosta tehdään virallinen romutustodistus, joka päättää kaikki omistajan vastuut autosta. Tieto romutuksesta etenee automaattisesti verotoimistoon, vakuutusyhtiöön ja Traficomille.

5. AUTO ESIKÄSITELLÄÄN

Auton kierrätysprosessi alkaa esikäsittelyllä, jossa autosta poistetaan mm. renkaat, akku ja katalysaattori. Auto tehdään vaarattomaksi.

6. AUTO KIERRÄTETÄÄN 95 PROSENTTISESTI

Auto siirtyy romuajoneuvo-operaattorimme Kuusakoski Oy:n kierrätysprosessiin, jossa siitä menee kierrätykseen tai hyötykäyttöön 95 prosenttia.

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

Ei hätää. Kurkkaa ylhäältä löytyvä UKK-osio tai ota rohkeasti yhteyttä!