Metallinkierrätykset 
vastuullisesti ja rautaisella ammattitaidolla.

Metallinkierrätystä Lappeenrannassa

Laineaho Oy hoitaa kaikki metallinkierrätykset veloituksetta Lappeenrannassa Pikkalanlähteenkadulla!


Otamme vastaan kaikki metalliromusi maksutta. Metalliromuksi lasketaan jäte, jonka painosta vähintään puolet on metallia. Meille kelpaavat siis kaikki romumetallit säilyketölkeistä ruohonleikkureihin ja romuautoihin. 

 

Noudatamme ympäristö- ja jätelainsäädäntöä ja olemme Suomen Romukauppiaiden Liiton jäsen. Emme veloita metalliromua tuotaessa punnitus- tai vastaanottomaksuja, eli pääset romuistasi eroon täysin veloituksetta.

 

Aukioloaikojemme ulkopuolella voit tuoda romusi ulkolavallemme, joka sijaitsee pääporttimme vieressä.

Romunoudot

Tarpeen tullen voimme myös noutaa metalliromusi pois nurkistasi. Noudamme suuret romuerät veloituksetta Lappeenrannasta ja lähialueilta! Kysy tarjous!

Romumetallien osto

Ostamme arvometallit, autojen katalysaattorit, lyijyakut ja suuremmat määrät romumetallia kilpailukykyisin hinnoin. Saat ostometalleista hyvityksen ja varmistut niiden vastuullisesta kierrätyksestä. Täältä löydät arvometallihinnastomme, josta saat selville arvometalliesi ajankohtaisen hinnan.

Arvometallit

Sähkö- ja elektroniikkaromut

Meille voit toimittaa kaikki sopimuksensa irtisanoneet sähkö- ja elektroniikkalaitteet sähköhammasharjasta jääkaappipakastimeen täysin veloituksetta. Monipuolisessa SE-keräyksessämme vastaanotamme erilliskeräyksenä myös loisteputket, energiansäästölamput, ATK-romut, kaapelit ja johdot, sähkömoottorit, tietoturvaromut sekä paristot ja akut.

SE-romut

Romuautojen viralliset kierrätykset

Meidän kautta pääset eroon romuautostasi ilman mitään kuluja. Saat autostasi romutustodistuksen, joka päättää kaikki omistajan vastuut autosta ja poistaa auton lopullisesti kaikista rekistereistä. Tämän jälkeen auto siirtyy kierrätysprosessiin, jossa auton materiaalista kierrätetään jopa 95 prosenttia.

 

Kun tuot autosi romutettavaksi meille, 

  • auto poistetaan Traficomin rekisteristä
  • saat virallisen romutustodistuksen, joka päättää omistajan vastuut autosta automaattisesti (ajoneuvovero, vakuutukset)
  • auto kierrätetään 95 prosenttisesti, auton romumetalli sataprosenttisesti.
Romuautot

Renkaiden vastaanotto

Kierrätämme myös renkaita. Vastaanotamme niin vanteettomat kuin vanteelliset autonrenkaat veloituksetta. Olemme Suomen Rengaskierrätys Oy:n valtuuttama virallinen vastaanottopiste. Kierrätämme myös mm. kuorma-autojen ja traktoreiden renkaat, mutta veloitamme suurikokoisista vanteellisista renkaista 20,00€ (sis. alv. 24%) käsittelymaksun per rengas. Kysy tarvittaessa tarjous.

 

Renkaiden kierrätyksessä noudatetaan EU:n jätedirektiivissä ja uudessa jätelaissa säädettyä etusijajärjestystä, jonka mukaan ensisijaisesti on ehkäistävä jätteen syntyä. Valtaosa renkaista hyödynnetään kokonaisina, leikkeenä tai rouheena tie- ja maanrakennustarpeisiin. Kaatopaikkarakentamisen vähentyessä käytöstä poistetuille renkaille kehitellään jatkuvasti uusia hyötykäyttöratkaisuja kotimaassa ja kansainvälisesti.

Lähde: Suomen Rengaskierrätys Oy

 

Miksi kierrättää?

Syitä metallien kierrättämiseen on monia, niin ympäristöllisiä kuin yhteiskunnallisia.

  • Metallien kierrättäminen on luontoystävällisen elämäntavan ja kestävän kehityksen yksi pääagendoista.
  • Metallin voidaan sanoa olevan 100-prosenttisesti kierrätettävää ja sen kierrätettävyys ei huonone.
  • Metalliteollisuus käyttää kierrätettyä metallia raaka-aineena uusien metallituotteiden valmistuksessa.
  • Metallin jalostaminen malmista kuluttaa yli kaksi kertaa enemmän energiaa kuin metallin valmistaminen kierrätysraaka-aineesta.
  • Metallinkierrätys vähentää kaatopaikkajätettä, säästää luonnonvaroja ja mahdollistaa maailman malmivarantojen riittämisen pidemmälle tulevaisuuteen.
  • Yleisellä tasolla metallienkeräys tukee yhteiskunnan kestävää kehitystä niin paikallisella kuin globaalilla tasolla.
  • Saat rahallista hyvitystä markkinahintojen mukaisesti arvometalleista ja suurista eristä romumetallia!
Ota yhteyttä ja kysy lisää