Metallinkierrätystä 
vastuullisesti ja rautaisella ammattitaidolla.

Metallinkierrätystä Lappeenrannassa

Laineaho Oy hoitaa kaikki metallinkierrätykset veloituksetta Lappeenrannassa Pikkalanlähteenkadulla!


Otamme vastaan kaikki metalliromusi maksutta. Metalliromuksi lasketaan jäte, jonka painosta vähintään puolet on metallia. Meille kelpaavat siis kaikki romumetallit säilyketölkeistä ruohonleikkureihin ja romuautoihin. 

 

Tervetuloa asioimaan täysin uudistuneeseen kierrätyspisteeseemme Pikkalanlähteenkadulla! 

 

Noudatamme ympäristö- ja jätelainsäädäntöä ja olemme Suomen Romukauppiaiden Liiton jäsen. Emme veloita metalliromua tuotaessa kuluttaja-asiakkailta punnitus- tai vastaanottomaksuja, eli pääset romuistasi eroon täysin veloituksetta.

 

Aukioloaikojemme ulkopuolella voit tuoda romusi ulkolavallemme, joka sijaitsee pääporttimme vieressä.

Toimita metalliromusi veloituksetta siistiin ja helposti saavutettavaan kierrätyspisteeseemme Pikkalanlähteenkadulle!

Vastaanotamme veloituksetta kaikki metalliromut säilyketölkeistä ruohonleikkureihin kierrätyspisteessämme Lappeenrannan Pikkalanlähteenkatu 10:ssä. Kierrätyspisteemme on avoinna arkisin 8.00-16.30. Palveleva henkilökuntamme on paikalla avustamassa asiakkaitamme kierrätystarpeissaan. 

 

Tarjoamme asiakkaillemme - niin yksityisille kuin yrityksille - helpon keinon päästä eroon ylimääräisistä metalliromuistaan. Kierrätettävät metalliromut siirtyvät vastuulliseen kierrätysprosessiin.

OTA YHTEYTTÄ!

Veloituksettomat romunoudot Lappeenrannassa ja lähialueilla!

Tarpeen tullen voimme myös noutaa metalliromusi pois nurkistasi. Noudamme suuret romuerät veloituksetta Lappeenrannasta ja lähialueilta!

Monipuolisen kalustomme ansiosta kauttamme onnistuvat myös pienemmät noudot, kuten kodinkone- ja suurtavaranoudot. Toimitamme myös erilaisia keräysastioita niin pieniin kuin suuriin tarpeisiin. Kysy tarjous!

 

Ota rohkeasti yhteyttä, autamme varmasti kuljetustarpeissasi!

OTA YHTEYTTÄ!

Romumetallien ostoa kilpailukykyisin hinnoin!

Ostamme arvometallit, autojen katalysaattorit, lyijyakut ja suuremmat määrät romumetallia kilpailukykyisin hinnoin. Saat ostometalleista hyvityksen ja varmistut niiden vastuullisesta kierrätyksestä. Täältä löydät arvometallihinnastomme, josta saat selville arvometalliesi ajankohtaisen hinnan.

ARVOMETALLIT

Monipuolinen sähkö- ja elektroniikkaromujen veloitukseton vastaanotto!

Meille voit toimittaa kaikki sopimuksensa irtisanoneet sähkö- ja elektroniikkalaitteet sähköhammasharjasta jääkaappipakastimeen täysin veloituksetta. Monipuolisessa SE-keräyksessämme vastaanotamme erilliskeräyksenä myös mm.

 • loisteputket
 • energiansäästölamput
 • ATK-romut
 • kaapelit ja johdot
 • sähkömoottorit
 • tietoturvaromut
 • paristot ja akut.
SE-ROMUT

Romuautojen virallinen kierrätys

Meidän kautta pääset eroon romuautostasi ilman mitään kuluja. Saat autostasi romutustodistuksen, joka päättää kaikki omistajan vastuut autosta ja poistaa auton lopullisesti kaikista rekistereistä. Tämän jälkeen auto siirtyy kierrätysprosessiin, jossa auton materiaalista kierrätetään jopa 95 prosenttia.

Kun tuot autosi romutettavaksi meille, 

 • auto poistetaan Traficomin rekisteristä
 • saat virallisen romutustodistuksen, joka päättää omistajan vastuut autosta automaattisesti (ajoneuvovero, vakuutukset)
 • auto kierrätetään 95 prosenttisesti, auton romumetalli sataprosenttisesti.
ROMUAUTOT

Vastaanotamme veloituksetta niin vanteettomat kuin vanteelliset autonrenkaat!

Kierrätämme myös renkaita. Vastaanotamme niin vanteettomat kuin vanteelliset autonrenkaat veloituksetta. Olemme Suomen Rengaskierrätys Oy:n valtuuttama virallinen vastaanottopiste. Kierrätämme myös mm. kuorma-autojen ja traktoreiden renkaat, mutta veloitamme suurikokoisista vanteellisista renkaista 20,00€ (sis. alv. 24%) käsittelymaksun per rengas. Kysy tarvittaessa tarjous.

 

Renkaiden kierrätyksessä noudatetaan EU:n jätedirektiivissä ja uudessa jätelaissa säädettyä etusijajärjestystä, jonka mukaan ensisijaisesti on ehkäistävä jätteen syntyä. Valtaosa renkaista hyödynnetään kokonaisina, leikkeenä tai rouheena tie- ja maanrakennustarpeisiin. Kaatopaikkarakentamisen vähentyessä käytöstä poistetuille renkaille kehitellään jatkuvasti uusia hyötykäyttöratkaisuja kotimaassa ja kansainvälisesti.

Lähde: Suomen Rengaskierrätys Oy

 

Miksi kierrättää?

 • Metallien kierrättäminen on luontoystävällisen elämäntavan ja kestävän kehityksen yksi pääagendoista.
 • Metallin voidaan sanoa olevan 100-prosenttisesti kierrätettävää ja sen kierrätettävyys ei huonone.
 • Metalliteollisuus käyttää kierrätettyä metallia raaka-aineena uusien metallituotteiden valmistuksessa.
 • Metallin jalostaminen malmista kuluttaa yli kaksi kertaa enemmän energiaa kuin metallin valmistaminen kierrätysraaka-aineesta.
 • Metallinkierrätys vähentää kaatopaikkajätettä, säästää luonnonvaroja ja mahdollistaa maailman malmivarantojen riittämisen pidemmälle tulevaisuuteen.
 • Yleisellä tasolla metallienkeräys tukee yhteiskunnan kestävää kehitystä niin paikallisella kuin globaalilla tasolla.
 • Saat rahallista hyvitystä markkinahintojen mukaisesti arvometalleista ja suurista eristä romumetallia!
OTA YHTEYTTÄ JA KYSY LISÄÄ!